Får jag redigera gratis bilder online?

Det här beror på var du hämtar dina gratis bilder online. Det finns tjänster som Pixabay där man får ändra om på bilder som man laddar ner. Andra gratis bilder sajter kan kräva att du ska tala om var du fick bilden från. Då är det inte säkert att du kan klippa i den och ändra på färgnyanser.

Det kan vara bra att redigera

Det finns faktiskt god anledning till att jobba lite med bilder som du hittar gratis online. Detta även då du laddar ner gratis ikoner som du tänker använda i din logga. Var bara säker på att det är tillåtet innan du börjar ändra om så att du inte får problem senare med copyright.

Om du använder en bild som den är från en gratis bild-sajt är den ofta stor och det är ju inte så smart när du vill hålla din sajt snabb och smidig. Dessutom kommer bilden att se likadan ut som den gör på alla andra sajter där man valt samma gratis bild.

Om du ändrar om lite på storlek och färg kommer bilden att framstå som unik och det är inte så dumt. Då ökar du ju det unika värdet på din sajt vilket kan få betydelse för hur den uppfattas både av sökmotorer och av besökare.