Gratis ikoner

Icon finder

Det här är en tjänst som ger dig tillgång till i stort sett alla ikoner du kan tänka dig. Det går att få gratis ikoner men då ska du för det mesta ge någon form av tack till den som skapat ikonen. Priserna för ikoner som du kan köpa är låga så om du vill köpa ikon via denna tjänst bör det inte kännas för tungt.

Flaticon

Skapa ett gratis användarkonto och få tillgång till en massa gratis ikoner. Det är enkelt att söka och du kan ladda ner hela paket med ikoner för utvalda teman som till exempel natur, mat, kultur och födelsedag. Alla ikoner är i vektorgrafik.

Tilda icons

Här kan du ladda ner gratis ikoner till din hemsida. Det finns en hake och det är att du måste länka tillbaka till källan. Om det här inte är något problem för dig kan detta vara en mycket bra källa för ikoner då du behöver dem!

The noun Project

Det här är en bas med över 3 miljoner ikoner som du kan ladda ner gratis. Det finns lite olika nivåer på medlemskap. Du kan vara medlem gratis och får då tillgång till ett stort sortiment med gratis ikoner. Men det går också att betala för mer och då får du möjlighet till redigering samt bättre skalbarhet.

Icons 8

Något som är så coolt med denna sajt är ansiktsskaparen. Där kan du skapa ett ansikte som ser helt verkligt ut men som inte tillhör någon. Perfekt om du behöver en representativ bild men inte vill ha en på dig själv. Dessutom finns det gott om gratis ikoner såväl som illustrationer.