Går det att få en unik logotyp gratis?

Ja, du kan använda dig av program online för att få en gratis logotyp och det här kan vara en bra början då du försöker hitta rätt stil och känsla. Gratisprogrammen för logotyper kommer att ge dig filer som fungerar väl för tryck såväl som för hemsidor och andra digitala sammanhang.

Men det du måste komma ihåg är att gratis logotyper som du gör online eller med gratis mjukvara ofta ser väldigt strömformade ut. De är inte gjorda av en designer som kan tänka originellt och ta fram en känsla som är unik för loggan.

Så även om du med gratis program kan göra en unik logga med sin egen färg och form finns det alltid en risk för att den kommer att se ut som så mycket annat. Dessutom ska du komma ihåg att det finns god anledning till att vissa jobbar som grafiska designers.

En enkel logotyp är mycket mer än en enkel grafisk fil som man fiskar ner online. Det här är ett hantverk och när vi ser på kända loggor inser vi att det ligger en hel del tanke bakom. Inte nödvändigtvis en massa timmars jobb men alltid en kreativ hjärna som har vågat tänka lite annorlunda för att få fram en riktigt fin logotyp.

Om du vill ha en logotyp som kan leva länge och verkligen representera ditt företag på ett bra sätt är det bäst att anlita en grafisk designer som kan se till att loggan får känsla och stil som håller.